skip to Main Content

Micro-needling

Huidveroudering: een natuurlijk proces
Huidveroudering is een natuurlijk proces. Maar ook andere factoren zoals roken, de zon en leefgewoonten kunnen bijdragen aan het verouderingsproces. Micro-needling is een innovatieve manier om huidveroudering tegen te gaan. Daarnaast is het een uitkomst voor mensen met een onzuivere, gevoelige, droge, gestresste of allergische huid.

Wat is micro-needling?
Micro-needling wordt al jaren toegepast door dermatologen maar is nu ook bij ons beschikbaar. Het is een innovatieve manier voor celvernieuwing. Tijdens een micro-needling behandeling worden in tien minuten maar liefst 720.000 gaatjes in de huidgemaakt door minuscule chirurgische, roestvrijstalen naaldjes. Daarbij worden gels gebruikt die speciaal aangepast zijn op je huidtype. Door de gaatjes diep in de huid te maken, wordt de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur geactiveerd. Dat is een belangrijke wetenschappelijk bewezen stap om huidveroudering tegen te gaan. Een strakke en gezonde huid hangt namelijk af van de spankracht van de huid die bepaald wordt door collageen, elastine en het hydraterende hyaluronzuur.

Micro-needling bestrijdt effectief rimpels, kraaienpootjes, door de zon beschadigde huid, een slechte huidstructuur, een rode huid, rimpels rond de bovenlip, contourverlies, atrofische littekens en striae. Ook is een behandeling heel geschikt om onzuiverheden in de huid tegen te gaan en een droge huid te voeden. Misschien geheel tegen de verwachting in, maar een micro-needling behandeling met kleine naaldjes is nagenoeg pijnloos!

Zes keer voor een langdurig resultaat
Je ziet al na één behandeling met micro-needling resultaat. Je huid ziet er stralender, strakker en egaler uit, de poriën zijn geminimaliseerd en rimpels verminderd. Toch kost een langdurig resultaat tijd. We raden je daarom voor een langdurig resultaat sterk aan om te investeren in zes behandelingen in kuurverband. We starten de kuur met een behandeling microdermabrasie ter voorbereiding. Daarna volgen zes behandelingen micro-needling. Na de totale kuur is de opperhuid dikker, het vochtbehoud verbeterd, plaatsen met structurele schade zijn verminderd en de collageenvezels zijn geactiveerd. Tussen elke behandeling zit steeds twee weken en voor het beste resultaat is het belangrijk om die periode ook steeds aan te houden. Je moet daar dus in je agenda wel rekening mee houden als je met micro-needling aan de slag wil gaan.

Nazorg
De micro-needling behandeling activeert het natuurlijk herstelproces van de huid. De eerste drie dagen van dat proces zijn erg belangrijk omdat de huid moet herstellen. Om dat herstel te bevorderen en optimaliseren, raden we je aan om gedurende twee tot drie dagen:

 • Zonlicht te vermijden en anders een goede zonnebrandcrème te gebruiken
 • Niet te sporten vanwege overmatig zweten
 • Een hete douche, sauna of stoomcabine te vermijden
 • Niet te baden in chloor of zout water

Daarnaast adviseren we je om gedurende drie dagen niet je gebruikelijke huidverzorgingsproducten van DARPHIN te gebruiken. Bij elke behandeling krijg je daarom speciale producten voor goede nazorg mee in een post-needling kit. Die kit bestaat uit:

 • Instant hulp: een crème die onmiddellijk verlichting geeft voor de geïrriteerde huid
 • Repair & Care: een crème die koelt, verzacht, regenereert en kalmeert gedurende 24 uur
 • Sunshield SPF30: een crème die de huid beschermt tegen UV licht

Kosten
Micro-needling in kuurverband bestaat uit:

 • Een uitgebreide huidanalyse waarop de behandeling wordt afgestemd
 • Een voorbereidende behandeling microdermabrasieZes
 • Zes behandelingen micro-needling, elke twee weken
 • Een post-needling kit na elke micro-needling behandeling

De gehele kuur kost € 700,-
Een losse behandeling micro-needling inclusief post-needling kit kost € 125,-

Back To Top